27 januari t/m 1 maart 2021

Estafette tentoonstelling KunstKollektief Borger-Odoorn

Aankomende maand is het mijn beurt om met een aantal werken de entree van de Rabobank aan te kleden. Iedere maand wordt het stokje doorgegeven aan een van de leden van KunstKollektief Borger-Odoorn. Het kantoor is gewoon geopend en toegankelijk. U kunt ondanks de maatregelen met een gerust hart naar binnen om de schilderijen van dichtbij te komen bekijken! 

 

Rabobank Borger

Hoofdstraat 23, 9531 AB Borger

Open tijdens werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur 

 

 


7 t/m 15 november 2020

World Art Week & Nationale Kunstweek

Gezien de huidige ontwikkelingen rondom corona heb ik helaas moeten besluiten om de Open Herfstsalon tijdens deze Kunstweek niet door te laten gaan. Wel kan ik meedelen dat het Jaarboek Kunstenaars inmiddels verschenen is. In dit fraaie boek presenteren meer dan 160 kunstenaars zich - op één van deze pagina's vindt u mijn bijdrage. Het Jaarboek Kunstenaars is tijdens de Kunstweek met korting te bestellen.

 

 

Speciale actie tijdens de Kunstweek
Nog tot en met zondag 15 november geldt een speciale Kunstweek actie: Bij bestelling van het Jaarboek Kunstenaars 2021 op www.jaarboekkunstenaars.nl/bestellen en bij gebruik van de actiecode FB-KW20 krijgt u € 10,- korting op het boek en betaalt u nog maar € 9,95 (exclusief verzendkosten) voor het spiksplinternieuwe Jaarboek Kunstenaars 2021.
31 augustus 2020

Vandaag is het schilderij Frozen in Time verhuisd naar het Hunebedcentrum - er is een mooie hoek in de entree gecreëerd en vanaf morgen te zien tijdens openingsuren.

 

Hunebedcentrum
Hunebedstraat 27

9531 JV  Borger

T 0599 236374

 

Plan je bezoek van tevoren - zie website

www.hunebedcentrum.eu 


juli 2020
Een tipje van de sluier....

Opzet van het tweede schilderij in een ander kleurenpalet.....langzaamaan groeien de ideeën voor de serie Frozen in Time.


juli 2020
Frozen in Time, een project in wording

 

Het was een hele weg om de juiste vorm te vinden maar na bijna 4 maanden schilderen heb ik mijn laatste hand aan het eerste schilderij in deze serie kunnen leggen.

 

Frozen in Time is de titel geworden en het begin van een bijzondere serie over de omgeving en het ontstaan van de Hondsrug. In vele transparante lagen in acrylverf worden de verschillende tijdslijnen door de geschiedenis heen verteld. Van de Ijstijd met de wolharige mammoet tot de hunebedbouwers met het grootste hunebed D27 op de voorgrond.

 

Bij elkaar heel wat uurtjes in het atelier doorgebracht en al schilderende gaat er dan ook van alles door je heen..... over hoe ga je verder, nieuwe ideeën die zich vormen, wanneer en op wat voor manier ga je ermee naar buiten treden? Wacht je totdat de serie vordert of stap je eerder die buitenwereld in?

Na enige overpeinzingen over hoe en wat vond ik het wel belangrijk dat het verhaal op een bepaalde plek tot zijn recht zou komen en dat veel mensen het zouden kunnen zien. Een openbare ruimte misschien maar waar? Toen dacht ik waar zou het schilderij meer op zijn plaats zijn dan hier in Borger in het Hunebedcentrum.... 

De stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met Harrie Wolters, directeur van het Hunebedcentrum waar het schilderij tot mijn vreugde enthousiast ontvangen werd!

 februari 2020
Atelier verhalen - update over een bijzondere serie schilderijen

 

Sinds januari dit jaar werk ik in stilte aan een serie schilderijen. Voor mij nog niet duidelijk waar dit naartoe zou leiden....wel met een bijzonder gevoel en een commitment aan de nieuwe omgeving waar ik nu woon. Veel inspiratie doe ik op tijdens mijn slentertochten en wandelingen in dit unieke gebied van de Hondsrug dat staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Een gebied vol met oude landschapselementen, verhalen van ijstijden en de mens die het vormde. Prachtige oude bomen, heidevelden, bossen, zandverstuivingen, beekjes.....en niet te vergeten de vele hunebedden die Drenthe rijk is. Ieder stukje heeft haar eigen kenmerkende eigenschappen. Het landschap vertelt en spreekt tot mijn verbeelding. Zo probeer je tijdens een wandeling wel eens voor te stellen hoe het er ooit heeft uitgezien...... dit is wat ik voor nu probeer te vertellen in mijn nieuwe werk dat voorlopig in stilte mag groeien.

 


 

Onder voorbehoud houd ik een Open Herfstsalon tijdens de World Art Week in het weekend van 14 & 15 November. Tijdens deze dagen staat mijn atelier open en kunt u geheel vrijblijvend kennismaken en mijn werk bekijken.

 

Dit alles onder voorbehoud met betrekking tot de huidige Covid ontwikkelingen, te zijner tijd kunt u hier op deze pagina meer lezen over de openstelling en eventuele workshops.

 

 


 

'With a touch of Nature'

Workshops - Cursussen - Creatieve Coaching

 

Anja organiseert regelmatig activiteiten vanuit haar eigen atelier, in kunstencentra en op locatie zoals in natuurgebieden of in het buitenland. Zij heeft verschillende cursussen en workshops verzorgd voor groepen alsook individuele begeleiding vanuit eigen organisatie en voor instellingen, particulieren en scholen. Door de jaren heen creëerde Anja een eigen stijl en begeleidt je in jouw creatieve proces door gebruik te maken van verschillende teken-en schildersmaterialen, technieken en oefeningen.

 

De activiteiten staan open voor iedereen - jong en oud en voor alle niveaus. Voor iedereen die op zoek is naar meer natuurlijke inspiratie, manieren om geïnspireerd te raken, onderzoeken van materialen en technieken. Dit alles met de focus op het ontwikkelen van een eigen beeldtaal.

 

Het is ook mogelijk om persoonlijk begeleidt te worden door Anja. Wanneer je het fijn vindt om alleen te werken, meer aandacht nodig hebt om 'iets' te verdiepen of onderzoeken kan je kiezen voor één of meerdere privé sessies. Neem hiervoor vrijblijvend contact op en we bespreken de wensen.

Ook voor het boeken of inschrijven voor een activiteit kan je via deze website contact opnemen met Anja >>


Anja runs classes in her own studio, on location, in art centres and outdoors regularly. She has been providing various courses and workshops for groups as well as individual guidance. Over the years she created her own style of teaching and guides you in your creative process through various materials and techniques to draw or paint with.

 

These classes are open for all levels and for everyone who is looking for more inspiration through nature and developing an own expressive visual language.

 

It's also possible to book private sessions when you prefer working on your own, when more attention is needed, want to explore something or personal coaching. Please e-mail Anja for details or if you would like to book a workshop >>

 


NATURAL INSPIRATION

A CREATIVE JOURNEY INSPIRED BY NATURE

 

Summer Workshop in Scotland

July 29th & August 30th, 2017

 

Weekend workshop with Anja and the Moray Art Centre in the beautiful and unique surroundings of Findhorn Bay

The Natural Inspiration workshop is for all levels and open for everyone who is looking for more creative inspiration through nature and developing their own expressive visual language. Anja guides you in your creative process and for making your own intuitive work of art by using various drawing and painting materials.

 

Day 1: The workshop starts with a short introduction and an "explore to create" walk to get inspired by the beautiful and unique surroundings of the Moray Art Centre near Findhorn Bay. During the creative nature walk we will have a lunch followed by a studio session with all the inspirations we found on our walk and using a diverse range of media and techniques to create and explore with.

 

Day 2: Begins with a review of our creations from day one. We will then start with our own work of art using a selection of the collected natural items and sketches as a starting point. Halfway we can enjoy a supplied buffet lunch and finish the workshop with viewing the artistic process and all artworks.

 

*There is enough time for personal support and guidance during the workshop days.

 

 

Additional Information:

• Maximum of 8 participants

• Mixed media materials supplied: pencil, charcoal, pastel, crayons, ink, acrylic paint, paper.

• Workshop includes a lunch buffet on the second day, please bring your own packed lunch for the first day.
• Workshop time: 10.00 - 16.00 / 10 AM - 4 PM

• Level: all levels

 

More information and register:

Moray Art Centre - www.morayartcentre.org/classes
Register via Eventbrite - www.eventbrite.co.uk